istorie

Viziunea programului Clubul Castelul s-a născut în inima fratele Donald Triplett în anul 1988 când a plecat din San Jose, Costa Rica (acolo învăța limbi străine în cadrul școlii Adunările lui Dumnezeu) în El Salvador pentru o conferință a Liceelor Creștine. În cadrul unui atelier al conferinței, fratele Donald i-a întrebat pe ceilalți pastori care erau acolo, „De ce ar avea nevoie un club pentru copiii care sunt creștini de curând întorși pe calea Domnului?”. Cele patru grupuri reunite, care reprezentau de fapt patru țări diferite din America Centrală au început să se gândească la acest aspect. Când au început să își împărtășească ideile au observat că toate duceau în același loc și erau la fel. 

Au știut că Dumnezeu le-a vorbit fiecăruia în parte, și că viziunea lor venea de la El. Atunci s-a născut programul de ucenicie împărțit pe șapte nivele cu scopul de a pregăti copiii recent convertiți ca să fie parte din Biserică. 

Acest program se va numi Club Castel. După conferință, fratele Donald s-a întors în Costa Rica pentru finalizarea studiilor. În timp ce învăța, a pus bazele lucrării Castelul Regelui și a Clubului Castelul. Când a ajuns în El Salvador (împreună cu soția lui Teresa și fiicele lui Michelle, Kimberly și Elizabeth) ca să fie misionar, a inițiat lucrarea Castelul Regelui, dar pentru că Departamentul de Evanghelizare a crescut foarte repede, nu s-a putut dezvolta și programul Club Castillo în același timp. Acest program amintit a luat ființă în februarie 1996 în El Salvador. În acelaș an, în ianuarie a apărut emisiunea la radio cu același nume „Club Castel”.

A fost momentul când fratele Donald a avut o nouă viziune. Voia neapărat să îi ajute pe copiii care au terminat programul Castelul Regelui să continue să crească din punct de vedere spiritual. Pentru că nu era suficient, pe mulți copii nu mai avea cine să îi îndrume. Fapt care a determinat faptul ca mulți copii să  trimită scrisori la biroul Castelul Regelui cu întrebări despre cum puteau să îl cunoască mai mult pe Isus Hristos. 

Astfel, fratele Donald a decis că era necesar să dezvolate Club Castel. Așa că și-a împărtășit viziunea cu sora Marie Eiland, care în acest timp era misionară asociată și avea însărcinarea să-i pregătească pe copii. Sora Marie a răspuns la scrisorile copiilor și Domnul a pus în inima ei dorința să facă ceva mai mult pentru acei copii care, prin intermediul scrisorilor, cereau Biblii, rugăciuni și studii biblice ca să învețe Cuvântul lui Dumnezeu. Împreună, fratele Donald și sora Marie, au început să dezvolte programul Clubul Castelul în El Salvador. La data de 16 Martie 1996, cu ajutorul întregii Echipe a Clubului Castelul Regelui, a avut loc prima sărbătoare a acestui program în Biserica.

 

Adunările lui Dumnezeu din San Salvador. În acea zi, au fost prezente mai mult de 1500 de persoane dintre care 80% erau copii. După această petrecere, s-a mai organizat una care s-a numit „Petrecerea culorilor”, unde copiii învățau semnificația fiecărei culori a brățării evangheliei. După ce un copil asistase la cele cinci petreceri ale culorilor, putea să primească un carnet de membru și să înceapă cele șapte niveluri. Cu ajutorul celor cinci petreceri, se puteau identifica cei care erau dispuși să urmeze mai departe procesul de ucenicizare și pe cei care aveau o inimă sinceră ca să îl urmeze pe Dumnezeu. Urmând scopul Clubului Castelul, acela de a disciplina copiii ca să fie parte din lucrarea Domnului Isus, căutau copiii care arătau interes și capacitatea de a progresa. Astfel, numărul de copii care participau la petreceri s-a redus de la 1500 la 500. Acești 500 erau asistenți fideli, care nu doar doreau să particie la aceste întâlniri ca să câștige premii și să se distreze, ci pentru că doreau să cunoască mai mult din Cuvântul lui Dumnezeu. 

În Martie 1997 a avut loc absolvirea primei generații „Apostolii Regelui” (era numele celui de-al șaptelea nivel, actualmente numit „Păzitorii Viziunii”). În 1997, sora Marie s-a întors în Statele Unite ca să primească prelungirea titlului de misionar, să strângă fonduri și apoi să meargă să studieze limba spaniolă în școala din Costa Rica. Club Castel a rămas cu conducerea fratelui Jose Climaco și soția lui Etelvina. Timp de doi ani, sora Etelvina a slujit ca directoare și a lucrat cu aproximativ 300 de copii cu ajutorul Comisiei Profesorului primului an. Cei 300 de copii au absolvit și îl slujesc pe Isus Hristos. În Noiembrie 1998, frații Jose și Etelvina Climaco au anunțat că Dumnezeu le-a pus pe inimă să fie misionari și au renunțat la locul pe care îl ocupau în cadrul Castelul Regelui. 

Cine va prelua acum Club Castel? Chiar atunci sora Marie Eliand a reușit să strângă fondurile necesare, și-a terminat studiile la școala de limbi străine și s-a întors în El Salvador. A acceptat să fie noua directoare a Clubului Castelul, cu viziunea să îl promoveze în toate bisericile din El Salvador unde existău echipe Castelul Regelui. Având în vedere că programul Club Castel a fost parte a Echipei 

Centrale a Castillo del Rey, nimeni nu a integrat programul la nivel național în bisericile locale. Așa că proiectul sorei Marie atunci când a revenit în El Salvador a fondat programul într-o comunitate numită Las Delicias, unde Castelul Regelui a ridicat un centru de activități care deținea o biserică, o școală și un adăpost. În Februarie 1999 Club Castillo a luat ființă în Las Delicias, o comunitate săracă plină de violență, delicte, droguri, alcool, vrăjitorie și mii de copii care aveau nevoie să fie salvați din gheara Satanei.  Timp de un an, Marie a lucrat alături de pastora copiilor, sora Xenia Sanchez, ca să ridice o lucrare cu copiii puternică care azi este o biserică pentru copii, școala duminicală, grupuri celulă pentru copii și desigur, Club Castillo. 
 

În Februarie 1999 participau mai mult de 100 de copii la activitățile infantile al acestui Centru din Las Delicias. La sfârșitul anului 1999 erau implicați mai mult de 400 de copii în lucrarea infantilă și aproximativ 100 erau parte a programului Club Castillo, destinat copiilor cu vârste curpinse între 9 și 12 ani. Chiar dacă se confruntau cu încercări și multe piedici, Marie și Xenia nu încetau să se roage și să postească, semănând cu credință și încrezându-se că vor culege cu bucurie. Au strigat la Dumnezeu încrezându-se în promisiunea că El nu va părăsi copiii săi iubiți. În ziua de azi aceste surori se bucură în timp ce are loc o renaștere puternică, nu doar printre copiii din Las Delicias, dar și printre cei din El Salvador. Asta a fost ceea ce Dumnezeu a realizat cu viziunea Clubului Castelul. Până în momentul de față, mai mult de 200 de copii au absolvit programul din Las Delicias. Mai mult, 98% din acești copii mărturisesc că Dumnezeu i-a chemat la lucrare dedicați zi și noapte ca pastori, lucrători sau misionari. Ei nu așteaptă să crească ca să fie lucrători, ei încep de acum să dovedească faptul că sunt intrumente puternice în mâinile lui Dumnezeu ca să ajungă în lumea întreagă. Unii dintre ei sunt lideri ai grupurilor celulă și sunt mentori pentru 30-40 de copii în fiecare săptămână. Alții duc acest program Club Castel și în comunitățile vecine. Mulți mărturisesc faptul că părinții și rudele lor l-au cunoscut pe Hristos prin ei. Absolvenții Clubului Castillo au călătorit prin toată țara în turneuri de evanghelizare și au îndemnat și pe alții să lucreze cu Club Castillo. Sunt copii care predică, învață, cântă, se roagă și postesc. Mai presus de toate, îl iubesc pe Isus cu toată inima, au ungerea Duhului Sfânt.

Asupra vieții lor, iar El își duce planul la îndeplinire în ei și prin ei. În primii cinci ani de existență a Clubului Castillo în El Salvador, au fost multe mărturii de minuni în viața copiilor care au participat la acest program așa de dinamic. Mâna lui Dumnezeu a lucrat într-un mod foarte special prin intermediul acestor micuți ucenicizați în timp ce au devenit lucrători. Este evident pentru toți cei care sunt implicați că Dumnezeu face ceva cu totul supranatural care trebuie împărtășit cu ceilalți.  Club Castel deja ajunge în toate țările unde există Castelul Regelui și are un impact mare. Dorința noastră este ca fiecare persoană care are pe inimă lucrarea cu copiii, să poată avea acces la acest program. De aceea, le oferim ediția a treia editată a Manualului Credinciosului și al Elevului din cadrul Clubului Castelul. 

Lucrarea Castelul Regelui dorește ca dumneavoastră să folosiți acest program sub călăuzirea Duhului Sfânt, cu aceeași pasiune, cu aceeași dragoste pentru copii asemenea Domnulu Isus Hristosatunci când a spus: 

 

„Și oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu

 Mă primeşte pe Mine.”

Matei 18:5

Familia Triplett

Fundatorul Castelul Regelui și Club Castel International.

  • w-facebook

© 2014 by KRmedia